Інтернет-магазин VINZER HOME
Безкоштовна доставка при оплаті на сайті або на суму понад 2000 грн.
Замовлення 24/7. Прийом вхідних пон.-п'ят. з 10.00 до 18.00.

Фірмовий
інтернет-магазин VINZER
Безкоштовна доставка
по UA від 2000 грн.

Мережа магазинів Кошик
Каталог
Інтернет-магазин VINZER HOME
Безкоштовна доставка при оплаті на сайті або на суму понад 2000 грн.
Замовлення 24/7. Прийом вхідних пон.-п'ят. з 10.00 до 18.00.
7 вірних кроків до вибору правильної каструлі: все, що потрібно знати кожній господині

7 вірних кроків до вибору правильної каструлі: все, що потрібно знати кожній господині

Кілька днів тому моя мама захотіла приготувати свій відомий цибульний суп, але улюблена помічниця-каструля вирішила її підвести ...

А значить, прийшов час покупки нової. Який і чому? Давайте розберемося разом. Впевнена, вам теж цікаво, як відрізнити якісну каструлю від неякісної, і на що звернути особливу увагу.

Кожна господиня знає, що каструля - це універсальний інструмент на кухні. У ній можна приготувати безліч страв: супи, соуси, м'ясо, овочі ... Перелік можна продовжувати нескінченно.

Але не в кожній каструлі можна готувати все підряд. Тому для початку вирішіть, для чого ви будете використовувати свою нову каструлю.

А потім оціните наступні моменти ...

На що звернути увагу при виборі каструлі

1. Розмір

Ви можете знайти каструлі різних розмірів: від 1 до 50 літрів. Невеликий об`єм зручно використовувати для приготування соусів, каш, варіння яєць. 50 літрові каструлі, як правило, використовуються в промислових цілях, наприклад, в їдальнях, де великий потік людей.

На сім'ю ж з 4-х чоловік цілком вистачить каструлі на 3-5 літрів.

2. Форма

Традиційна форма каструлі - кругле дно і високі стінки. Вони допомагають зберігати вологу і рівномірно готувати їжу. Чим нижче стінки, тим більша ймовірність, що страва не звариться, а карамелізуется.

3. Структура

Не важливо, який матеріал ви оберете для своєї нової каструлі, вам потрібно звернути увагу на товщину дна і стінок. Товсте дно - гарантія того, що у вас нічого не пригорить і не пристане. Це особливо актуально, якщо ви будете використовувати каструлю для приготування супів або тушкованих страв. Такі страви готуються довго, тому чим товще дно, тим смачніше буде ваш шедевр.

4. Матеріали

Каструлі виготовляють з самих різних матеріалів. Ви можете знайти алюмінієві, чавунні, з нержавіючої сталі, з антипригарним покриттям або емальовані. Всі матеріали відрізняються своїми властивостями і ціною.

Пропоную короткий огляд деяких матеріалів, який допоможе вам вибрати свою ідеальну каструлю:

Алюміній. Найдешевший і поширений матеріал. Він дуже легкий і добре проводить тепло. Але алюмінієві каструлі потрібно вибирати з покриттям, тому що цей метал реагує з деякими компонентами їжі.
Чавун. Рівномірно проводить тепло і дуже міцний. Він не боїться миючих засобів і щіток. Так, чавунні каструлі важкі, що робить їх використання не дуже комфортним, особливо для тендітних представниць прекрасної статі. Але зате такі каструлі досить стійкі.
Мідь. Мідні каструлі дуже красиво виглядають і добре проводять тепло. Але вони теж реагують з деякими компонентами їжі і утворювати токсичні сполуки. Тому, якщо вибираєте мідний посуд, то обов'язково з покриттям.
Емальовані каструлі. Вони виготовлені зі сталі і покриті емаллю з порцеляни. Підходять для приготування їжі при низьких і середніх температурах. Якщо на емалі з'являються відколи, подряпини або інші пошкодження, від каструлі краще позбутися (а не зберігати до останнього, як багато хто з нас любить). Тому що частинки емалі потрапляють в їжу, а метал іржавіє і псується.
Термостійкий посуд і керамічні каструлі. Цей варіант відмінно підходить тим, хто хоче приготувати щось смачненьке в духовці. Для готування на плиті вони не підходять, тому що нерівномірно розподіляють тепло.
Нержавіюча сталь. Це міцний, гладкий матеріал, стійкий до подряпин і пошкоджень. Каструлі з такого матеріалу легко чистити і зручно використовувати для різних страв. Відмінний приклад такої каструлі - каструля з кришкою і таймером Vinzer:

5. Провідність

Це здатність каструлі передавати тепло їжі впливає на рівномірність і ефективність приготування. Ви ж не хочете, щоб ваше блюдо згоріло знизу і залишилося сирим зверху?

6. Ручки

Коли вибираєте каструлю, обов'язково дивіться на ручки. Вони повинні бути міцно прикручені і не нагріватися (якщо в ручці є силіконова або дерев'яна вставка, то такі ручки точно будуть безпечними).

Крім того, вибирайте зручну форму ручок, щоб не обпектися в процесі використання і не впустити блюдо.

7. Кришка

Багато кришок зроблені з такого ж матеріалу, що і каструлі. Вони щільніше прилягають до бортиків каструлі і зберігають тепло і аромати. Наприклад, як в цій каструлі з кришкою Vinzer:

Також ви можете знайти скляні кришки. Вони зручні тим, що ви повністю контролюєте процес приготування страв. Але є і мінус - вони можуть розбитися при падінні, тоді як з металевими кришками нічого не відбудеться.

Як правильно доглядати за каструлею, щоб вона прослужила вам довгі роки?

  • Перед використанням прогрійте каструлю. Якщо у вашому рецепті немає особливих вказівок, прогрівайте каструлю, потім додайте масло і всі інгредієнти. Так ваша їжа не пристане і покриття каструлі залишиться цілим.
  • Обирайте оптимальний розмір. Крім кількості інгредієнтів пам'ятайте, що компонентам страви потрібен простір. Тому при приготуванні кулінарних шедеврів обирайте каструлю, яка буде трохи більше, ніж обсяг вашої страви. Це допоможе вашим інгредієнтам приготуватися рівномірно
  • Тримайте ваші каструлі в чистоті і обов'язково прибирайте нагар. В усіх траплялися моменти, коли ми забували перемішати щось, і воно пригорало або "тікало". Іноді навіть замочування вас не врятує. Що робити в такій ситуації? Щоб прибрати щось пригоріле з дна або стінок каструлі, налийте трохи води і поставте на повільний вогонь. Поступове нагрівання допоможе прибрати залишки їжі.
  • Чистіть чавунну посуд, поки вона гаряча. Чавунні каструлі чистяться легко, якщо вони не встигли охолонути. Зазвичай вам досить буде проточної води і мочалки. Якщо є якісь складні забруднення, додайте трохи соди. Головне, не забувайте витирати насухо. Тоді ваші чавунні каструлі не будуть іржавіти і прослужать вам багато років.
  • Позбавтеся від іржі. Якщо на вашу каструлю напала іржа, а викидати її не хочеться, у мене є один перевірений спосіб. Візьміть картоплю, розріжте його навпіл. Потім очистіть каструлю половинками картоплі, натертими сіллю. Після того, як ви видалили іржу, промийте каструлю під водою і ретельно висушіть.

Ці прості методи допоможуть вам вибрати і зберегти головну помічницю на кухні в хорошій якості довгий час.
Нехай ваші каструлі вас не підводять!

Залиш свій коментар
Залишити коментар
Рубрики
Популярні статті

Порцелянові сервізи - це справжнє мистецтво, історія якого почалася ще в VI столітті в Китаї.

Find us on Facebook
VINZER HOME Рекомендує