Каталог

понеділок-недiля

з 09:30 до 21:30

Фондюшниці і марміти: оригінальний посуд
 
Набір для фондю — це мрія молоді.  Відома страва об’єднує біля себе компанію: спілкування стає більш насиченим. Багато хто скептично ставиться до придбання такого пристосування, вважаючи, що приготувати страву можна в будь-якій ємності. Однак посуд для приготування фондю повинен бути спеціальна: приготувати його в іншій ємності досить складно. Винайшли відомий рецепт в Швейцарії. Вплинула відсутність можливості приготувати сир в будь-який період року. Щоб він не зіпсувався, народилася ідея: розплавити продукт. Це рішення послужило причиною появи фондюшниці. 
Апетитне блюдо оцінять усі шанувальники продукції з сиру. Додавання часнику і мускатного горіха робить смак особливим. Якщо ви завжди хотіли приготувати розплавлений сир за швейцарською технологією, то варто купити набір для фондю (фондюшницю).  
У сучасних спеціалізованих магазинах можна побачити різні види цієї ємності. Як вибрати потрібну модель? 
Для початку варто подивитися, з чого зроблений набір. Стандартний комплект включає в себе чашу (фондюшниця), порційну чашку для соусу, тарілки для гарнірів, підставку і пальника. Так, важливо також визначитися, яке фондю ви будете робити. Багато користувачів не зупиняються на рецепті з сиру, куштуючи дивовижні шоколадні або м’ясні. Якщо ви визначилися, то необхідно звернути увагу на розмір чаші. Щоб купити фондюшницю для шоколаду досить вибрати невелику ємність, а от м’ясне блюдо краще приготувати в середній або великій чаші. Фондю — це блюдо для компанії, тому найчастіше розраховують приблизно на вісім людей. Однак його можна їсти удвох, що стане відмінною ідеєю для романтичної вечері. 
Ще один критерій — підігрів фондюшниці. Розрізняють два способи: електричний і за допомогою пальника. Перший тип досить зручний, так як потрібна виключно електрична мережа. При цьому ви можете регулювати температуру, скориставшись спеціальним пристроєм. Пальник дозволяє взяти фондю з собою, щоб влаштувати пікнік на природі. Така ідея підійде для нестандартного вікенду, коли хочеться спілкуватися з друзями на свіжому повітрі, але з чимось смачним. Звичайно, сьогодні можна замовити їжу, але з набором для фондю ціна вечері істотно знизиться. 
Ще один оригінальний і рідкісний предмет на кухні — марміт. Пристосування являє собою ємність, яка дозволяє зберегти блюдо теплим. Марміти (мармітниці) використовуються для роздачі перших і других страв. Це корисний предмет у різних закладах громадського харчування, де необхідно подавати багато порцій гарячої їжі. Розрізняють прямокутний марміт або овальний. Також часто можна зустріти такі визначення: домашні та професійні пристосування. Перші можна застосовувати в домашніх умовах. Зовні така посуд схожа на стандартну каструлю. А другий тип — це габаритна конструкція, яку використовують в закладах громадського харчування.  Якщо встановити великих розмірів агрегат немає можливості, то можна вибрати настільний марміт.  Переваги такого посуду полягають в тому, що якщо ви полюбляєте запрошувати, то подібне пристосування дозволить ставити на стіл тільки гарячі страви.  Звичайно, сьогодні для подібних ситуацій використовують мікрохвильову піч. Однак смакові якості страв змінюються після багаторазового підігріву. Щоб уникнути такого негативного ефекту, варто купити марміт (Київ дозволяє вибрати різні варіанти пристрою). 
Агрегат може також стати відмінним помічником для пікніка. Якщо є можливість транспортування, то візьміть його з собою в автомобіль. Тоді з’являється можливість смачно нагодувати друзів. Іноді виникає дилема: марміт або фондюшниця? Якщо навіть забути про різне призначення цих пристроїв, то вони можуть відрізнятися щодо вартості та матеріалу. Багато споживачів замовляють спеціальні вироби. Особливою популярністю користується марміт-супниця: завдяки виробу, у вас завжди буде гаряче перше.
Оригінальні пристрої  дозволяють створити смачні страви під час свят. Використовуючи фондюшниці або марміти, у вас завжди буде можливість здивувати рідних і прийняти гостей.