Фірмовий інтернет-магазин VINZER
понеділок-недiля з 10:00 до 21:00
Безкоштовна доставка по UA від 2000 грн.

Фірмовий
інтернет-магазин VINZER
Безкоштовна доставка
по UA від 2000 грн.

Мережа магазинів Кошик
Каталог
Фірмовий інтернет-магазин VINZER
понеділок-недiля з 10:00 до 21:00
Безкоштовна доставка по UA від 2000 грн.
Відфільтрувати

Кухонні ножі

Відфільтрувати
Загрузить еще

Ножі грають одну з важливих ролей у господарстві кожної родини, адже складно собі уявити навіть звичайну кухню без цих пристосувань. Кухонні ножі необхідні для обробки м'яса, нарізки хліба, овочів і готових продуктів. Тому якщо ви любите і часто готуєте, вам необхідний не один, а кілька ножів. Кожен з них призначений для окремої роботи — від цього залежить ширина, товщина, довжина кухонного ножа.

Види ножів

Ножі для кухні поділяють на кілька видів залежно від застосування. Професійні шеф–кухарі рекомендують мати хоча б 3 прибори, кожен з яких буде виконувати свою функцію.

  • Кухарський шеф-ніж. Досить великих розмірів ніж, однак це не заважає зручній роботі з ним. Купити такий кухонний ніж варто для нарізки курячого філе, з його допомогою можна перерубати дрібні кістки, шинкувати зелень і овочі. Лезо у такого ножа повинно бути широке, довжиною до 25 см і добре заточене.
  • Хлібний ніж має зазубрене лезо. Завдяки цьому хлібна м'якоть легко розрізається і не кришиться. Довжина його трохи менша кухарського — до 21 см.
  • Кухонний ніж, який багато хто називає універсальним, має довжину леза до 20 см. Це кращий кухонний ніж для нарізки готових продуктів і сирого м'яса без кісток.
  • Ніж для чищення овочів. Невеликий за розмірами (довжина леза 7–8 см), за допомогою якого зручно чистити картоплю, кабачки, інші овочі та фрукти.
  • Кухонна сокирка допомагає обробити великі шматки м'яса, перерубати середньої товщини кістки.
  • Піллер або як ми звикли його називати «картоплечистка» - зручний для чистки шкірки. Завдяки плаваючим лезам рука втомлюється не так швидко при роботі з таким ножем.
  • Японський ніж–сантоку. Широкий ніж довжиною 20 см у нас не користується великою популярністю, але багато американських шеф–кухарів перейшли з кухарського на сантоку. Його особливість — опущене вістря, це робить ніж ергономічнішим. Ним зручно шинкувати і рубати м'ясо.

Це тільки основні види ножів кухонних, купити які ви можете в магазині Vinzerhome. У каталозі ви знайдете багато інших моделей різного призначення.

Матеріали для виготовлення леза ножів

Найбільш поширеним матеріалом для виготовлення леза кухонного ножа є вуглецева сталь. Це сплав заліза з вуглецем, але нерідко з додаванням інших матеріалів: марганцю, ванадію або інших. Ножі з таким лезом відрізняються прийнятною ціною, простотою в заточуванні. Але з недоліків слід назвати вразливість до іржі і плям, які виникають при контакті з продуктами. Нові ножі можуть надавати продуктам з підвищеною кислотністю металевий присмак, однак згодом він зникає.

Хороші кухонні ножі роблять із нержавіючої сталі. Сталь являє собою сплав заліза, хрому, вуглецю з можливим додаванням нікелю і молібдену. Такі ножі мають потребу в регулярному заточуванні, проте вони стійкі до корозії і утворення плям.

Керамічні ножі міцніші, ніж сталеві, мають більш гострий край. Однак вони підходять більше для нарізки, а не рубки. Кращі керамічні ножі не надають їжі ніякого смаку, легкі і не піддаються корозії. Але при роботі з ним варто бути акуратним, не впускати його і користуватися скляною дошкою для нарізання.

Де купити ножі для кухні

Купити хороший ніж для кухні, а може і не один, сьогодні можна в перевірених стаціонарних і інтернет–магазинах. У нашому каталозі представлені ножі від виробників Vinzer, Granchio, Ghidini, SECRET DE GOURMET, FIVE SIMPLY SMART, Lunasol. За допомогою фільтрів можна вибрати прибор за призначенням: для сиру, овочів, піци, пасти, японський ніж (сантоку), кухарські, для цедри, для цукіні, для м'яса, для ананаса. Також можна відібрати прилади за матеріалом леза (вуглецева, нержавіюча сталь) і ручки (пластик, дерево, нержавіюча сталь), вибрати ніж з антибактеріальним покриттям.

Хороший кухонний ніж необхідний у кожному домі. Навіть якщо ви не часто готуєте, у вас все одно має бути 1–2 таких прибори. В описі кожної моделі, представленої в каталозі, вказані розміри ножа, матеріали, з яких він виготовлений, а також короткий опис призначення прибору. Завдяки цьому ви легко знайдете модель з необхідними характеристиками.